Mai mult decât Bere

Beer Blog

Berea – remediu pentru insomnie

Potrivit unor studii realizate recent, hameiul, responsabil pentru gustul amărui al berii, poate contribui și la tratarea insomniei. Etnobotanistul britanic James Wong a testat eficiența hameiului pe pacienți care sufereau de insomnie severă și care nu reușeau să doarmă deloc noaptea. Experimentul a constat în consumarea unei cantități moderate de bere de către pacienți, înainte de culcare. Majoritatea participanților la experiment au declarat că după ce au încercat acest remediu adorm mult mai ușor și că somnul lor este mai profund. Hameiul este 100% natural si nu are niciun efect secundar, iar cercetatorii au aratat ca elibereaza o substanta numita carbonil dimetilvinil, cunoscuta pentru efectul sedativ si de relaxare. In plus, vitamina B2 si acidul nicotinic din bere care se alatura hameiului, ajuta ca somnul sa se instaleze mai repede. Medicii și nutriționiștii atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat cu un stil de viață sănatos și o alimentație corespunzătoare. Un consum moderat de bere este reprezentat de 330 ml cu 5% alcool pentru femei și 660ml cu 5% alcool în cazul barbaților.

Berea și… bronzatul!

După primele două-trei şedinţe de bronzat, toarnă-ţi o bere neagră pe piele, uniformizează lichidul pe tot corpul şi mai stai la soare câteva minute, până când se usucă. Berea va  fixa şi intensifica bronzul, oferind şi strălucire pielii tale. Fiți frumoase…cu bere!!

Pahar de la congelator?

Știai că nu trebuie sa răcești paharele sau halbele înainte de a turna berea? Poate ai văzut că aceasta se practică în localuri, însă nu este decât un mit. În realitate însă o halbă scoasă din congelator nu va îmbunătăți gustul berii. De fapt, un pahar rece ca gheața va face ca berea să producă mai multă spumă, lăsând-o fără aciditate. De aceea, pentru a savura un pahar de bere e suficient sa îl clătești cu apă rece înainte de a turna berea ta preferată în el.

Berea și barba

Barba poate face procesul de degustare al berii destul de dificil, nu-i așa? Dar te-ai gândit vreodată că aceasta poate de fapt ajuta procesului de producere a berii? Un producător de bere din Oregon a descoperit o modalitate de a face bere din drojdia colectată din propria sa barbă. Deși acest lucru poate părea mai degrabă dezgustător, este de fapt o modalitate foarte bună de a colecta drojdia. Cele mai multe bacterii de drojdie, care ajută la fermentarea berii sunt recoltate din particule putrede din natură, deci căutarea unora în barba cuiva este doar o extensie logică (desi una tulburătoare) a procesului de fermentare a berii.

Cu sau fără spumă?

Mulți se plâng de spuma din paharul de bere pentru că face băutul dificil. Iar pentru alții aceasta nu este deloc apetisantă. Cu toate acestea, spuma este o parte foarte importantă a berii. “Gulerul” înspumat se formează în urma unei reacții a dioxidului de carbon și este un bun indicator al calității berii. Preferatul iubitorilor de “guler spumos” este așa-numitul Bruxelles Lace, care formează un model de dantelă atunci cînd paharul este golit. Și apropo, Bruxelles Lace nu se formează niciodată pe un pahar murdar.