Potrivit unor studii realizate recent, hameiul, responsabil pentru gustul amărui al berii, poate contribui și la tratarea insomniei. Etnobotanistul britanic James Wong a testat eficiența hameiului pe pacienți care sufereau de insomnie severă și care nu reușeau să doarmă deloc noaptea. Experimentul a constat în consumarea unei cantități moderate de bere de către pacienți, înainte de culcare. Majoritatea participanților la experiment au declarat că după ce au încercat acest remediu adorm mult mai ușor și că somnul lor este mai profund.
Hameiul este 100% natural si nu are niciun efect secundar, iar cercetatorii au aratat ca elibereaza o substanta numita carbonil dimetilvinil, cunoscuta pentru efectul sedativ si de relaxare. In plus, vitamina B2 si acidul nicotinic din bere care se alatura hameiului, ajuta ca somnul sa se instaleze mai repede.
Medicii și nutriționiștii atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat cu un stil de viață sănatos și o alimentație corespunzătoare. Un consum moderat de bere este reprezentat de 330 ml cu 5% alcool pentru femei și 660ml cu 5% alcool în cazul barbaților.