Un comunicat promovat de Organizatia Berarii Europei transmite ca berea este elementul cheie intr-un proiect al Comisiei Europene, care vizeaza sustinerea produselor ecologice.

Ce vrea sa insemne mai exact?

Pai e cum se poate mai bine, pentru ca berea poate astfel sa continue sa demostreze durabilitatea sa, avand in vedere ca este creata doar din produse naturale, adica ecologice. Ca sa nu mai punem la socoteala ca poate fi produsa si bio! Revenind, prin acest proiect se va urmari sa se masoare si impactul asupra mediului si sa se creeze fundamentele in domeniul durabilitatii produselor eco.

 Daca n-ai inteles inca despre ce e vorba, afla ca de fapt prin acest proiect se doreste dezvoltarea acelor tehnologii care sa contribuie la eficientizarea resurselor. De exemplu, conform precizarilor din aceeasi sursa, in doi ani -pana in 2010- urmarind acest trend, s-au obtinut reduceri intense folosindu-se in medie cu 4.5% mai putina apa, 3,8% mai putina energie iar emisiile de CO2 cu fost cu 7,1% mai mici, toate pentru productia unui litru de bere.