Se pare ca exista o legatura foarte stransa intre bere si femei de-a lungul istoriei.

Facem o incursiune in trecut, in epoca de piatra, cand se spune ca femeile mestecau incet boabele de cereale iar amestecul cu saliva se transforma in nuclee dure de zaharuri fermentabile care erau scuipate in vase de lut. Cu 4000 iH, femeile erau singurele fiinte care aveau dreptul sa produca ofranda adusa zeilor, adica berea.

Abia in secolul al XIII-lea apar primele inregistrari in limba engleza care arata ca intr-un oras, mai putin de 8% dintre consumatorii de bere erau barbati. Se spune, de asemenea, ca in vremurile acelea, femeile care aveau mai multa bere si doreau sa o vanda asezau o coada de matura pe usa de la intrare. Odata cu aparitia tavernelor publice, in Europa Medievala, femeile au continuat sa produca bere insa cu conditia ca taverna sa fie deschisa pe numele sotului.

In noile colonii ale Americii femeile au continuat sa pregateasca berea pentru familia si vecinii lor. Cu toate acestea, cei care au reusit sa dezvolte afacerile cu bere au fost barbatii, incepand cu secolul al XVIII-lea.